Hoe kies je de beste elektrische fiets?

Nederland staat bekend om haar tulpen, klompen en kaas. Maar naast deze drie dingen staan we ook bekend om de hoeveelheid fietsen. Vooral in grote (studenten)steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen staan er op iedere hoek van de straat wel tien fietsen. Tegenwoordig zijn ook e-bikes niet meer weg te denken uit de maatschappij, maar al snel stel je jezelf de volgende vraag: “Welke e-bike past bij mij?” of “Hoe maak ik een goede keuze?”

Verschillende soorten e-bike

Net zoals gewone fietsen zijn er ook veel verschillende soorten elektrische fietsen. Wanneer je een e-bike wilt kopen moet je dus goed nadenken waar je de fiets voor wilt gebruiken en hoe vaak je deze gaat gebruiken.

Een van de soorten elektrische fietsen die je tegenwoordig veel ziet is de elektrische bakfiets. Dit is een erg populaire fiets onder jonge moeders, dat is natuurlijk niet zo gek. De bakfiets is een hele handige manier om mensen of producten in mee te nemen. Je kunt ’s middags je kind uit school halen en gelijk door naar de supermarkt, in de bakfiets past het allemaal. Een elektrische bakfiets is natuurlijk net iets makkelijker dan een gewone bakfiets, het geeft je net dat extra duwtje in de rug.

Een hele andere soort fiets is een elektrische mountainbike. Dit is echt een fiets voor de sportieve avonturier die net een extra steuntje kan gebruiken. 

Ook zijn er natuurlijk nog de ‘gewone’ stadsfietsen. Dit is een goede optie wanneer je vaak redelijk lange afstanden fietst naar school of werk maar je hebt niet de behoefte aan een hele sportieve fiets.

De goede e-bike uitkiezen

Het is niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet, er zijn namelijk veel verschillende soorten e-bikes. Welke is dan geschikt voor jou? Net als gewone fietsen zijn e-bikes verkrijgbaar in veel verschillende prijzen. Stel voor jezelf een bedrag vast dat jij over hebt voor een nieuwe fiets en ga in deze categorie op zoek.

Bij een elektrische fiets is de motor natuurlijk van groot belang, ook hierin zijn er verschillende opties. Bedenk hierbij of jij dagelijks de hoogste stand wilt gebruiken of dat de motor alleen is voor momenten dat je het zwaar hebt op de fiets. Er zijn verschillende fietsenwinkels waar je proefritjes kunt maken op een elektrische fiets, dat is zeker een aanrader.